U trendu

Djurić: Priština ostala bez izgovora za odlaganje formiranja ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić ocenio je danas da je postizanjem dogovora o telekomunikacijama Priština ostala bez izgovora za blokiranje i dalje odlaganje formiranja Zajednice srpskih opština.

Kako se navodi u saopštenju, Djurić je dodao da bi naredni korak u sprovodjenju Briselskog sporazuma morao biti donošenje dekreta o uspostavljanju Zajednice srpskih opština.

Zajednica srpskih opština mora biti formirana u skladu sa dogovorima usaglašenim u Briselu, jer bi sve drugo značilo izbegavanje preuzetih obaveza i obesmišljavanje procesa dijaloga uz posredovanje Evropske unije, ocenio je Djurić.

Djurić je to ocenio u razgovoru sa političkom direktorkom Ministarstva spoljnih poslova Švedske Anom-Karin Enestrem, sa kojom je razgovarao o stanju dijaloga Beograda i Prištine. 

Djurić i Enstrem saglasili su se da je postizanjem dogovora o telekomunikacijama učinjen značajan pomak u normalizaciji odnosa i da bi dijalog i sprovodjenje svih potpisanih sporazuma trebalo nastaviti jednakom konstruktivnošću. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.