U trendu

Djurić: Zadržavamo pravo da Prištini oduzmemo pozivni broj

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je da Srbija zadržava pravo da povuče „pozivni broj za geografsku oblast“ koji je ustupila privremenim institucijama u Prištini, ukoliko one ne budu omogućile „Telekomu Srbija“ slobodan i nesmetan rad ili raspolaganje imovinom.

Djurić je za izdanje „Politike“ od srede ocenio da je sporazumom iz Brisela, Priština priznala srpsku državnu telekomunikacionu kompaniju kao legalnog operatera koji će svoju mrežu proširiti sa sadašnjih sedam odsto na četvrtinu teritorije Kosova i Metohije.

„Iz Beograda ćemo i dalje okretati za Prištinu pozivni broj 038 za fiksnu telefoniju i svi pozivni brojevi za pokrajinu tarifiraće se kao i svi drugi medjugradski pozivi unutar Srbije. Gradjani neće biratiu +383 kada zovu iz bilo kog grada Srbije. Nacionalna tarifa je jedinstvena za pozive u fiksnoj mreži“, naveo je Djurić.

On je dodao da će pozivni broj +383 koristiti „samo oni koji sada koriste brojeve za Monako ili Sloveniju“ a da se kod mobilne telefonije neće birati dodatni pozivni broj, već samo brojevi 064 ili 065.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.