U trendu

Djurić:Nastupila nova epoha za Telekom Srbija na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas, posle dogovora Beograda i Prištine o primeni Sporazuma o telekomunikacijama, da je nastupila „nova epoha“ za „Telekom Srbija“ na teritoriji Kosova i Metohije.

Djurić je novinarima u Briselu, gde su održani pregovori s delegacijom Prištine, kazao da je postignut „fantastičan“ dogovor o rasporedu lokacija za nove predajnike i bazne stanice „Telekoma“ koji će omogućiti da se telekomunikacioni sistem Srbije „zaokruži od Horgoša do Šar planine“.

„Prvi put nakon mnogo godina, pokrićemo nove oblasti na Kosovu i Metohiji, poput Štrpca, Brezovice i Klokota, a u Gračanici imamo dve nove lokacije. Koristićemo najnapredniju tehnologiju, u svim tim mestima imaćemo 3g i 4g mrežu i brzi internet. Za to smo danas uspeli da izborimo, to je velika stvar“, kazao je direktor kancelarije.

Djurić je ocenio da će nakon tog dogovora, vrednost „Telekoma Srbija“ biti povećana „za ne malu cifru“ pošto je, kako je naveo, ta kompanija sada dostupan operater na čitavoj teritoriji Srbije.

„Potvrdili smo ono što smo u načelu dogovorili pre nekoliko dana da dodje do prenosa imovine, da sve to bude potvrdjeno do 29. novembra dokumentima kojima će se potvrditi povećanje kapitala ‘Telekoma Srbija’ i izvršiti upis u katastar nepokretnosti zgrada i druge nepokretne imovine ‘Telekoma’ na Kosovu i Metohiji“, naveo je Djurić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.