U trendu

Do kraja nedelje izveštaj o tragediji u Libiji

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da bi radna grupa tog ministarstva do kraja nedelje mogla da prezentuje sve nalaze do kojih je došla uvezi pogibije dvoje službenika naše ambasade u Libiji.

Dačić je rekao novinarima i da je ambasador Oliver Potežica „dao odgovore na pitanja koja su mu bila postavljena“ u vezi te tragedije dodavši da se njegov dolazak „očekuje u narednim danim“.

„Radna grupa će izveštaj prezentovati Kolegijumu ministarstva koja će ga dalje proslediti ka državnim organima“, objasnio je proceduru Dačić koji, kako je rekao nije član Radne grupe.

Prema njegovim rečima, Radna grupa se ne bavi krivičnom odgovornošću već o tome da li su do kraja poštovane procedure koje postoje u Ministarstvu spoljnih poslova.

Dačić je najavio i da će država porodicama poginulih Sladjane Stanković i Jovice Stepića pomoći „koliko je u njenoj moći“.

„Premijer Aleksandra Vučić i ja smo razgovarali sa porodicama naših poginulih službenika i dogovorili smo se da će država pomoći onoliko koliko može“, rekao je Dačić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.