U trendu

Do sada stiglo 40 prijava za korupciju u zdravstvu

Koordinator tima za suzbijanje korupcije u zdravstvu Mario Spasić izjavio je danas da su građani do sada tom telu uputili 40 prijava u kojima su se žalili na gotovo sve oblasti zdravstvenog sistema.

„Ministru ću podneti izveštaj za desetak dana gde ću navesti sve ono na šta su se građani žalili, odnosno da vidimo kako možemo sistemski da unapređujemo sve mehanizme za suzbijanje korupcije u zdravstvu“, rekao je Spasić za RTS.

On je rekao da su građani izneli primedbe na zapošljavanje, postupke odobravanja specijalizacija, odlaganje operacija, kao i na to da se umesto u državne ustanove pacijenti šalju u privatne klinike kako bi obavili preglede.

„Sve to nalazi se kao ključ korupcije u zdravstvenom sistemu. Važno je reći da ima 90 odsto lekarskog i medicinsko osoblja koji korektno obavljaju svoj posao, a onih 10 odsto je u fokusu javnosti“, kazao je Spasić.

Ministarstvo zdravlja formiralo je u septembru Radno telo za borbu protiv korupcije u sistemu zdravstva. Glavni koordinator je Mario Spasić koji je generalni direktor Saveta za monitoring ljudskih prava i borbu protiv korupcije – Transparentnost. Predsednik radnog tela je ministar zdravlja, Zlatibor Lončar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar