U trendu

'Dosta je bilo' bez potpredsedničkog mesta

Skupština Srbije izabrala je u ponedeljak uveče šest potpredsednika Skupštine Srbije, ali ne i sedmog iz pokreta „Dosta je bilo“, kako je prvobitno bilo dogovoreno.

Za potpredsednike su izabrani Veroljub Arsić (SNS), Konstantin Arsenović (PUPS), Vladimir Marinković (SDPS), Djordje Milićević (SPS), Vjerica Radeta (SRS) i Gordana Čomić (DS).

Predsednica Skupštine Maja Gojković rekla je da će se o sedmom potpredsedniku razgovarati narednih dana.

Jasmina Nikolić nije izabrana jer poslanici „Dosta je bilo“ nisu podržali prvobitno postignut dogovor svih šefova poslaničkih grupa da skupština ima sedam potpredsednika.

Zbog toga su poslanici umesto u paketu o svih sedam glasali o svakom poslaniku pojedinačno, a Jasmina Nikolić nije dobila dovoljan broj glasova.

Predsednik pokreta Saša Radulović rekao je novinarima u skupštini da nisu glasali za to da parlament ima sedam potpredsednika, jer Srpska napredna stranka (SNS) to radi zbog svojih interesa, a pokušava da to predstavi kao ustupak opoziciji.

„Tokom dva dana rasprave pokušali su da spinuju da se oni tobož žrtvuju za DS i nas, oni su to ustvari proširili da bi zadovoljili svoje koalicione potrebe, namirili Rasimovu stranku (Socijaldemokratsku partiju Srbije Rasima Ljajića) i PUPS (Partiju ujedinjenih penzionera Srbije). Nama ne trebaju ustupci SNS-a“, rekao je Radulović.

Poslanici pokreta „Dosta je bilo“ tokom glasanja o potpredsednicima napustili su skupštinsku salu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar