U trendu

Dosta je bilo: Sertić povećao plate

Pokret „Dosta je bilo“ saopštio je danas da je ministar privrede Željko Sertić, uprkos zabrani povećanja plata i zapošljavanja novih ljudi u administraciji, u avgustu povećao bužet za plate u svom ministarstvu za 21 milion dinara.

Kako se navodi, reč je novcu koji je prebačen iz robnih rezervi 20. avgusta, ali za koji nije jasno da li je namenjen povećanju platu ili zapošljavanju.

„Iz Rešenja o upotrebi sredstava budžetske rezerve, koje je 20. avgusta potpisao premijer Aleksandar Vučić, vidi se manipulacija sredstvima iz budžetske rezerve. Novac se preraspodeljuje s jednog na druge programe, i to za plate i doprinose zaposlenih i angažovanih lica. Iz rešenja nije jasno da li je u pitanju povećanje plata ili povećanje zaposlenih nameštenika i honoraraca u ministarstvu“, saopštio je Pokret.

Ističe se da su takve manipulacije s budžetom i budžetskom rezervom moguće zbog netransparentnog rada vlade, i ocenjuje da „netransparentnost garantuje korupciju“.

Pokret „Dosta je bila“ nedavno je objavio podatke i da je iz budžetske rezerve odobreno dodatnih 14,5 miliona dinara za kabinet premijera Aleksandra Vučića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar