U trendu

Dosta je bilo tvrdi da je predlog budžeta pun grešaka

Pokret „Dosta je bilo“ (DJB) ocenio je danas da je Predlog budžeta Srbije za 2017. godinu „prepun grešaka i brljotina“ i da ne bi smeo da bude usvojen na Odboru za finansije Skupštine Srbije.

„Budžet izgleda kao da su ga činovnici iz vlade pogrešno u žurbi zalepili pošto ga je premijer, veliki majstor opsene, navodno pocepao u velikoj srdžbi. Ko god da je pisao ili lepio budžet, uradio je to školski brljivo i ne zaslužuje prelaznu ocenu“, navodi se u saopštenju tog pokreta.

DJB je ocenio da je neprihvatljivi i sam način na koji je sazvana sednica Odbora na kojoj će se raspravljati o narednom budžetu, jer je poslanicima dat rok kraći od 18 sati, i to bez predloga dnevnog reda.

Predlog budžeta na 1.300 strana dostavljen je poslanicima u petak, svega 48 sati pre sednice, što je taktika smišljena da se opozicija onemogući da podnese amandmane na taj zakonski predlog, smatra taj pokret.

„Ovo je veliki javašluk vlade i budžet bi trebalo vratiti vladi da ponovo sabere brojeve i proveri sve stavke i da ispravi greške. Zakon o budžetu je najvažniji zakon u državi u jednoj godini, jer utiče na živote svih gradjana. Vladajuća većina će zbog ovakvih stvari izgubiti na izborima“, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar