U trendu

Država prodaje porodično blago

Poslanici opozicije u Skupštini Srbije danas su optužili vlast da prodajom nepokretnosti u državnom vlasništvu prodaje „porodično blago“, kako bi se zadovoljili partijski interesi, i zatražili od ministra finansija Dušana Vujovića da podnese ostavku.

U Narodnoj skupštini, gde je u toku rasprava o amandmanima na zakon o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti u svojini Srbije, poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević ocenio je da država tim zakonom nastoji da reši ekonomske probleme, jer ne ume drugačije.

„To mi liči kao da imamo sliku jednu porodice koja se našla u teškom ekonomskom stanju, ne zna kako da ga reši i onda se u svojoj kući pronalaze razne stvari, ovali, neka bižuterija, gleda se koliko to vredi, kako bi se preživelo“, kazao je Pavićević.

Odmah je replicirao poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić, reagujući na izjavu da se društvo nalazi u teškom stanju, zbog čega na prodaju izlaže „bižuteriju, jer je porodično blago već prodato“.

„Ko je prodavao porodične dragocenosti, ko je privatizovao od 2000. godine na ovamo, da li su stvorene neke nove vrednosti“, upitao je Babić i dodao da su oni koji sada kritikuju prodaju imovine „oćutali sve prodaje u Vladi premijera Mirka Cvetkovića“.

U polemiku se uključio i lider Nove stranke Zoran Živković koji je upitao Babića sa kojim pravom priča o privatizaciji.

„Ovo mi liči na jednu pesmu koja će očigledno biti predlog SNS, da kada se menja Ustav, da se promeni i himna Srbije, pa će himna biti čuvena narodna pesma – sve ću da prodam, samo da igram“, rekao je Živković.

Poslanik SNS Vladimir Đukanović odgovorio je Živkoviću da se ta pesma zove „Hajde Jano koliko da igramo“ i da je to divna, tradicionalna pesma sa Kosova i Metohije.

„Toliko o tome koliko ništa ne znate“, rekao je Đukanović.

I samostalni poslanik Janko Veselinović ocenio je da se prodajom imovine, prodaje porodično blago i to onima koji su po prethodnom dogovoru sa vlastima te nepokretnosti od 1. januara uzeli u zakup.

„Šta ćemo sa građanima kojima izvršitelji kucaju na vrata i koji nemaju šta da prodaju. Ovako se prodaje imovina kako bi se zadovoljili partijski interesi pred izbore“, rekao je Veselinović.

On je dodao da je aktuelna Vlada Srbije „najnefikasnija vlada na svetu“ i pozvao ministra finansija Dušana Vujovića da podnese ostavku.

„Ministre podnesite ostavku, time ćete dati značajni doprinos da građani vide da nas vodite u propast“, kazao je Veselinović.

Sličnu poruku ministru uputio je i Živković, koji je kazao da će Vujović „celog života nositi bruku na licu“.

„Ovi političari će da odu, a vi niste političar, vi ste ekonomski stručnjak“, rekao je Živković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar