U trendu

Državno-privredna delegacija Srbije u poseti Kazahstanu

Državno-privredna delegacija Srbije u kojoj su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar privrede Željko Sertić i predstavnici 40 srpskih firmi, počeće danas posetu Kazahstantu.

Kako je najavljeno, tokom posete Nikolić će se sastati sa predsednikom Kazahstana Nursultanom Nazarbijevim i premijerom Karimom Masimovim, a biće potpisani sporazumi Srbije i Kazahstana o međunarodnom drumskom saobraćaju i izbegavanju dvostrukog oporezivanja.
 
Drugog dana posete biće organizovan Poslovni forum Srbija – Kazahstan, na kojem će se predstaviti srpske firma iz sektora građevinarstva i građevinskih materijala, prehrambene, mašinske industrije i brodogradnje, namenske industrije, energetike, komunalne privrede i transporta.

Forum organizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom za investicije i razvoj Kazahstana i Nacionalnom agencijom Kazneks invest  u poslovnom centru u Astani.

Kako je istaknuto, cilj posete je unapređenje bilateralne privredne i ukupne saradnje Srbije i Kazahstana.

Iz predsednikove Službe za saradnju sa medijima najavljeno je da će Nikolić u poseti Kazahstanu biti do subote, 29. avgusta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.