U trendu

DS će podržati predlog za formiranje Odbora za podizanje spomenika Djindjiću

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Balša Božović najavio je danas da će ta odbornička grupa podržati predlog za formiranje Odbora za podizanje spomen obeležja ubijenom premijeru Srbije Zoranu Djindjiću, iako je „pranje biografija“ jedini motiv akuelne vlasti za nastavak tog postupka.

Božović je novinarima u Skupštini Beograda rekao da je aktuelna vlast nastavila postupak podizanja spomenika Djindjiću, koji je DS započela 2013. godine, isključivo zbog „pranja biografija (lidera Srpske napredne stranke) Aleksandra Vučića i njegovog okruženja“.

„Režim Aleksandra Vučića nastavlja posao koji je započela DS 25. juna 2013. godine, ali iz potpuno drugih motiva. To ostavlja gorak ukus u ustima, svima onima koji su mislili da Zoran treba da dobije spomenik zbog toga što je uradio za Srbiju“, rekao je Božović novinarima u Skupštini grada.

Božović je rekao da je za DS važno da ne zaboravi da „bojkot komemorativne sednice ili najavu ubistva Djindjića od strane sadašnjeg predsednika Republike“.

On je dodao da se Djindjić i danas optužuje za saradnju sa mafijom, paljenje skupštine i hapšenje bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića.

„Smatram da je to veoma degutantno i nemoralno. S druge strane mi ćemo pozvati gradjane da oni budu ti koji treba da otkriju taj spomenik i da to ne dozvole onima koji su Zorana blatili dok je bio živ i proganjali nakon njegove smrti“, naveo je on.

Božović je rekao da će DS glasati za predlog i pored toga što smatra da nije u redu da se članovi Odbora predlažu pet minuta pre početka sednice.

„Oni su danas pred samu sednicu predložili promenu članova Odbora koji je usvojen 2013. godine. Pre toga su opstruisali taj Odbor koji je postojao i postoji tri godine“, naveo je Božović i dodao da je za DS važno da Djindjić dobije spomenik u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.