U trendu

DS i SNS traže anketne odbore o prisluškivanju i malverzacijama

Poslanički klub Demokratske stranke (DS) zatražiće formiranje anketnog odbora u Skupštini Srbije koji bi trebalo da ispita činjenice o prisluškivanju lidera DS Bojana Pajtića, najavio je danas poslanik DS Dragan Šutanovac.

„Insistiramo na istini i na formiranju anketnog odbora, jer smo se uverili da istražni organi koji su pod kontrolom režima i (premijer) Aleksandar Vučić nisu u stanju da utvrde činjenično stanje“, rekao je Šutanovac novinarima u Skupštini Srbije.

On je naveo da se nada da će anketni odbor biti formiran, a najavio je da će podršku za to tražiti od svih opozicionih stranaka.

Prema njegovim rečima, glavni zadatak anketnog odbora bio bi da se konačno istraži ko je prisluškivao i po čijem nalogu Pajtića i ko sve u Srbiji može da prisluškuje.

On je naveo da bi anketni odbor trebalo i da utvrdi i da li je Lidija Udovički 4. marta 2014. godine radila u američkoj kompaniji „Kontinental vinds“ i da li je ta kompanija ucenjivala Vladu Srbije, odnosno premijera i tražila određeni novac.

Šutanovac je pitao i kako je moguće da Ana Brnabić, koja je bila direktor kompanije za koju premijer tvrdi da je pokušala da ucenjuje vladu, sada može za tu vladu da radi.

On je kazao da će zahtev za formiranje anketnog odbora ove nedelje biti predat pisarnici skupštine.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Zoran Babić najavio je danas da će ta stranka uputiti zahtev za formiranje skupštinskog anketnog odbora koji će se baviti svim navodnim malverzacijama funkcionera Demokratske stranke.

„Uputićemo zahtev za formiranje anketnog odbora koji će se baviti svim kriminalno-mafijaškim radnjama tog svetog kumovskog trijumvirata (Bojan) Pajtich, (Dragan) Šutanovac i (Borislav) Stefanović“, rekao je Babić novinarima u parlamentu, nakon najave DS-a da će tražiti formiranje anketnog odbora zbog navodnog prisluškivanja lidera demokrata Bojana Pajtića.

Babić je istakao da srpska javnost zaslužuje da zna pozadinu toga zašto nije procesuirana krivična prijava koja je podneta protiv Šutanovca za pad aviona Lasta, zašto je dozvolio dok je bio ministar odbrane da se nulta serija aviona Lasta koristi i bude u upotrebi, što je kao produkt imalo ljudsku žrtvu.

Kako je naveo, građani imaju pravo i moraju da znaju o svim mafijaško-kriminalnim radnjama Pajtića u okviru Fonda za kapitalna ulaganja, kao i o projektu u Novom Bečeju za smeštaj dece s posebnim potrebama.

Povezane vesti:

Vučić: Istražujemo prisluškivanje

Antić kaže da nije bilo zloupotreba oko vetroparkova

Vučić: DS nije pružila nijedan dokaz

Institut: Pajtić narušava ustavni poredak

Pajtić spreman da ide na poligraf, ali sa Vučićem

Urednik Telepromptera: Nastaviću da radim svoj posao

Stefanović: Urednik Telepromptera odbio poligraf

Pajtić iznosi dokaze o prisluškivanju

Poslanici o prisluškivanju

Polemika SNS-a i DS-a o prisluškivanju

Stefanović: Nismo prisluškivali Pajtića

Antić: Pajtićeve izmišljotine slične Milanovićevim

Direktor EMS-a:Nisam tražio mito od CWP

Država koja prisluškuje opoziciju nije pravna

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.