U trendu

DS: Knjižare shvatile poruku režima

Demokratska stranka ocenila je danas da stanje u knjižarama, u kojima se mogu naći knjige supruge Mirjane Marković ili Milorada Ulemeka Legije, ali ne i knjiga novinara Slaviše Lekića „Svaka čast Vučiću“, govori više o stanju u društvu od bilo koje kritike.

U saopštenju DS je ocenila da je očigledno da je poruka koju Srpska napredna stranka šalje već tri i po godine primljena u našim knjižarama i da „svako ko se  usudi da misli drugačije i mišljenje i neslaganje jasno pokazuje, može računati na to da će ga stići odmazda režima“.

„Ta poruka je do sada poslata opozicionim strankama, rediteljima, piscima, novinarima, nevladinim  organizacijama, naučnicima, glumcima i redakcijama koji su se usudili da kažu drugačije mišljenje, a knjižare su jedine koje su je prihvatile bez ikakvog otpora i bez mnogo buke“, navodi DS.

Ta stranka poručila je da „ono što Aleksandar Vučić nije naučio ni kada je prošli put bio na vlasti, a ni sada, jeste da nikoga neće uspeti da ućutka silom i zastrašivanjem, čak i ako to ne radi direktno nego kroz stvaranje atmosfere u kojoj svako zna šta će mu se desiti ako se bude bunio“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar