U trendu

DS na stranačkim izborima i o uniji s drugim partijama

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić rekao je danas da će se na izborima 24. septembra članstvo te stranke izjašnjavati i o tome da li DS treba udje u neku vrstu unije sa drugim strankama.

„Ja sam pred članstvo DS izneo ideju reintegracije. Mi želimo integraciju sa onima koji su nam ideološki bliski. Moja inicijativa se odnosi na one koji su derivati DS. Nema potrebe da postoji više demokratskih stranaka na političkoj sceni Srbije“, kazao je Pajtić na konferenciji za novinare i dodao da je pre svega mislio na razgovore sa Socijaldemokratskom strankom i Zajedno za Srbiju.

On je na konferenciji za novinare rekao da ako članstvo to prihvati onda će DS voditi pregovore sa drugim strankama bez obzira ko bude na čelu partije.

„Ništa ne zavisi od mene ili Lutovca ili Šutanovca, ako se članstvo izjasni da želi integraciju“, rekao je Pajtić.

Pajtić je kazao da je za sada izvesno da su kandidati za predsednika DS-a on, Dragan Šutanovac i Zoran Lutovac, ali da je proces kandidovanja i dalje otvoren.

On je pozvao i sve članove da plate članarinu i popune registracione obrasce kako bi mogli da učestvuju na izborima.

„Članstvo, a ne delegati opredeljivaće sudbinu stranke. DS je u tom smislu avangarda i verujem da ćemo pomeriti granice“, rekao je Pajtić i dodao da  za demokratski proces bolje da ima više kandidata za predsednika stranke.

DS će na izborima 24. septembra birati novog predsednika i rukovodstvo stranke, ali se i opredeljivati o reintegraciji i pitanju evroatlantskih integracija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar