U trendu

DS podnosi prijave protiv Vučića, Stefanovića i Lončara

Demokratska stranka saopštila je danas da će podneti krivične prijave protiv predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara jer su, kako se navodi, zloupotrebili državne institucije.

Lider DS-a Bojan Pajtić rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu da su državni funkcioneri juče prekršili zakone, izazivali strah medju gradjanima, širili paniku, stvarali atmosferu državnog udara i pokušavali da uvedu strahovladu.

Vučić je juče otišao u policiju na saslušanje nakon što je „Kurir“ objavio tekst da je premijer sa još tri osobe pokušao da uceni nekadašnjeg direktora tog lista. Stefanović je rekao da je Vučić na sva pitanja o tom slučaju odgovorio sa „ne“ i da je prošao poligraf, a Lončar je rekao da je bivši direktor „Kurira“ ozbiljno bolestan.

Pajtić je rekao da gradjani, kada se pojavi u medijima tekst za koji smatraju da nije istinit, mogu da podnesu tužbu za klevetu nadležnom državnom organu i da je to instrument koji je i premijer trebalo da iskoristi, a ne da privatizuje državu.

„Vučić je pokazao da ne doživljava sebe kao slugu, već gospodara gradjana Srbije i da za njega ne važe Ustav i zakoni koji važe za sve ostale u ovoj zemlji. Kada se pojavi neki tekst koji smatra da je lažan, gradjanin pokreće tužbu za klevetu i to je instrument i predsedniku vlade i nisu mu na raspolaganju kordoni, cevi, fantomke, pretnje, tužilaštvo i policija ako se ne slaže sa nekim člankom u nekom mediju“, istakao je Pajtić.

On je povodom hapšenja S.M. kazao i da ako je neko posmatrao kuće premijera i treba da bude uhapšen i da se utvrdi da li je imao loše namere, ali da to ne sme biti povod „za progon medija koji drugačije razmišljaju, za fantomke i duge cevi na konferenciji za štampu i simuliranje vanrednog stanja“.

Pajtić je ocenio da su državni funkcioneri juče u suštini instrumentalizovali državu da bi povisili rejting sopstvene stranke, što u pravnoj državi nije prihvatljivo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.