U trendu

DS: Sakupljeno 30.000 potpisa za smenu gradonačelnika

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Beogradu je skupio 30.000 potpisa za smenu gradonačelnika Siniše Malog koji će ostati upamćen kao gradonačelnik koji je uveo „fantomski urbanizam“, saopštila je danas DS.

Grad je u stagnaciji u svim segmentima za vreme vlasti Malog a gradjani se osećaju nebezbedno, naveo je kao razloge za smenu gradonačelnika, potpredsednik Gradskog odbora DS Dragoslav Šumarac.

On je podsetio da su u noći 24. i 25. aprila bez ikakvih dozvola za rušenje, „suprotno propisima i zakonima, neidentifikovane osobe sa fantomkama na glavama porušile i legalne objekte u Hercegovačkoj ulici, ali i pravnu državu“.

„Od tada se gradjani osećaju krajnje nebezbedno i nesigurno, očekujući da neke naredne noći i njihov posed može biti na meti maskiranih vandala“, naveo je Šumarac, saopštila je DS.

On kaže  i da Beogradjani zaslužuju pristojnu vlast i gradonačelnika „koji će pre svega raditi u interesu gradjana i da će zato će DS nastaviti sa prikupljanjem potisa za smenu  Malog“.

Prikupljanje potpisa će biti nastavljeno „jer je očigledno da ne postoji namera da oni koji su krivi za rušenje (u Savamali) snose odgovornost“, rekao je Šumarac, navodi se u saopštenju.

„Mali je nedeljama obmanjivao javnost izjavama da grad Beograd i niko iz grada nema nikakve veze sa rušenjem u Savamali, iako je od samog početka bilo jasno da je on jedini kome je to bilo u interesu, kao i da se to nije moglo desiti bez saglasnosti gradonačelnika i gradske vlasti“, rekao je Šumarac.

On je podsetio i da je „na kraju i sam premijer potvrdio ono što su svi znali‎ i ‘vrh gradske vlasti’ direktno optužio za ovaj skandalozni dogadjaj“.

„Da Mali ima imalo morala, odavno bi podneo ostavku. Umešan je u brojne afere, od kupovine velikog broja stanova u Bugarskoj do kupovine zemljišnih poseda u Vojvodini za članove svoje porodice i poslednja je da je akademska zajednica ustanovila nedvosmisleno da je njegov doktorat plagijat“, dodao je Šumarac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.