U trendu

DS: Šta tačno slavi Srpska napredna stranka

Opoziciona Demokratska stranka zatražila je danas od vladajuće Srpske napredne stranke da građanima saopšti šta je danas, obeležavajući sedam godina od osnivanja SNS, tačno slavila, s obzirom da je zemlja suočena sa smanjivanjem plata i penzija i niskim nivoom investicija.

„Da li je slavila smanjenje plata i penzija, najmanji privredni rast u regionu, povećanje poreza. Da li je slavila to što se od marta 2012. nismo pomakli u evropskim integracijama“, navodi se u saopštenju za javnost DS-a.

Ta stranka postavlja i pitanje da li je SNS slavila najniži nivo investicija u poslednjih 15 godina, to što nijedni izbori u prethodne tri godine nisu prošli bez prebijanja kandidata koji nisu iz SNS-a ili to što se zakoni u Srbiji menjaju tako da pogoduju njenim poslovnim partnerima.

Demokrate pitaju i da li je SNS slavila „to što je tajkunima poklonila zemljište koje su stekli u sumnjivim privatizacijama, da li je slavila to što se javni dug Srbije od kako je SNS došla na vlast povećao za 10 milijardi evra, to što se u svim izveštajima govori o nikad goroj situaciji u medijima, ili to što njenu vladu hvale samo bankari dok narod sve teže živi“.

DS postavlja i pitanje da li su naprednjaci slavili to što već tri godine ubeđuje građane „kako im ide odlično, a oni sami vide da im je plata smanjena a život sve skuplji“, ili to što se zbog takozvanih investicija, „od kojih profitiraju njihovi prijatelji, Srbija zadužuje“, ili to što je Srbija jedina zemlja u Evropi koja je smanjila plate prosvetarima.

„Bez obzira na salvu uvreda koja će umesto odgovora doći na račun Demokratske stranke, jedno je jasno – samo vrh Srpske napredne stranke u celoj Srbiji ima razloga da slavi bilo šta“, ističu iz DS-a.

Srpska napredna stranka danas je u Centru „Sava“ u Beogradu obeležila sedam godina od osnivanja stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.