U trendu

DS: Uhapšeni Novosađanin nova nevina žrtva režima

Novosađanin koji je uhapšen zbog sumnje da je ispisao preteće grafite lideru Demokratske stranke i predsedniku pokrajinske vlade Bojanu Pajtiću, je nova nevina žrtva aktuelnog režima, saopštio je danas Gradski odbor DS-a u Novom Sadu.

Kako se navodi u saopštenju, ukoliko je tačan identitet uhapšenog, on jeste dugogodišnji član DS-a, ali sve ostalo je „potpuno izmišljeno ili je tek poluistinito“.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u petak, da je policija uhapsila Gorana Ikraševa zbog sumnji da je pisao grafite „Smrt Pajtiću“, kao i da je on član DS-a od 1997. godine.

„Netačno su navedeni i njegovi inicijali i godina učlanjenja u Demokratsku stranku, a ključna tvrdnja Vučićevog ministra – ona po kojoj je okrivljeni tobož sam priznao da je ispisivao grafite Smrt Pajtiću je bestidna laž“, saopštio je Gradski odbor DS-a .

Dodali su da je advokat okrivljenog, rekao da je uhapšeni čovek u policiji dao upravo suprotnu izjavu, odnosno da je negirao delo koje mu se stavlja na teret.

„Zato je G.I. sada stavljen u pritvor, kako bi Vučićeva policija dobila vreme da pripremi dokaze za lažne optužbe, ili ubedi okrivljenog da prizna krivicu, a propagandna mašinerija Srpske napredne stranke priliku da na sebi svojstven prostački način oblati Demokratsku stranku“, ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, režim od 2012. godine sprovodi stalnu kampanju „blaćenja“ svojih političkih protivnika, „koja se sada očito pojačava u cilju daljeg podizanja političkih tenzija u Novom Sadu i Vojvodini“.

„Zlosrećni G.I. je prva žrtva u novom talasu terora koji mogu okončati samo građani Novog Sada i Vojvodine koji će na izborima hrabro i odlučno reći ne i Vučiću i njegovim lažnim doktorima u ministarskim foteljama i njegovim siledžijama i kriminalcima“, saopštio je Gradski odbor DS-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.