U trendu

DSS: Da li je posle Lili Marlen na redu Tompson

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da je otkaz kuvaru jednog restorana u beogradskoj Skadarliji zbog protivljenja izvodjenju omiljene pesme nemačkih vojnika u Drugom svetskom ratu „Lili Marlen“ pokazatelj poražavajućeg nivoa svesti koji se u Srbiji stvara vodjenjem pogrešne politike.

Kuvar jednog restorana u Skadarliji Marko Orelj dobio je otkaz jer se pobunio zbog namere restoranskog orkestra da po želji turista iz Nemačke izvede kompoziciju ‘Lili Marlen’, koja je bila veoma popularna u Drugom svetskom ratu i koja je emitovana iz nemačke radio stanice u Beogradu.

„To ne može da se posmatra samo kao pravo vlasnika da štiti sopstvene poslovne interese kako ih sam najbolje procenjuje, jer u širem društvenom kontekstu ovaj dogadjaj ukazuje na poražavajući nivo svesti koji se u Srbiji stvara vodjenjem pogrešne politike“, navodi se u saopštenju.

DSS je ocenio da u javnom životu dominiraju stavovi da je okupacija kojoj je Srbija izložena ne samo nužna već i poželjna, kao i da su stranci sa Zapada bića višeg reda kojima je sve dozvoljeno, čak i da u srcu Beograda pevaju pesmu „koja je bila simbol agresije“ prema srpskom narodu.

„Pitamo se šta je u takvoj okupacionoj ideologiji sledeće: možda da zbog pristanka Hrvatske u slučaju otvaranja nekih novih poglavlja slušamo u našoj prestonici Tompsonove pesme“, upitao je DSS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.