U trendu

DSS: Marko Jakšić i Slaviša Ristić podneli ostavke

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke Srbije na kratko je danas prekinuta nakon što su članovi tog stranaškog tela Marko Jakšić i Slaviša Ristić podneli ostavke, zbog kako su naveli, „kolaboracije sa Srpskom naprednom strankom“.

Jakšić i Ristić su izašli za govornicu dok se članovima GO obraćao vršilac dužnosti predsednika DSS-a Dragan Maršićanin.

„Saradnje sa izdajnicima ne sme biti“, kazao je Jakšić, na šta su se iz publike čuli povici: „Vrati mandat“ i „Napusti stranku“, ali i aplauzi u isto vreme.

Jakšić je podneo ostavku na funkciju člana Predsedništva DSS-a, člana Glavnog odbora stranke i na članstvo u stranci, dok je Ristić ostavku podneo na mesto potpredsednika DSS.

Glavni odbor DSS-a trebalo bi danas da izabere novog potpredsednika stranke umesto Borka Ilića koji je ranije podneo ostavku na tu funkciju.

Kandidat za potpredsednika Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović zatražio je danas od Glavnog odbora stranke podršku za svoju kandidaturu i najavio da će se u slučaju da bude izabran na tu funkciju, kandidovati i za predsednika DSS-a.

Obraćajući se članovima GO, Jovanović je ocenio da primarno pitanje te stranke ne treba da budu lokalne koalicije već zašto je DSS za dve godine izgubio trećinu birača.

Otvoreni deo sednice GO DSS-a završen je oko 13 časova, nakon čega će članovi tog tela glasati o Jovanovićevoj kandidaturi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.