U trendu

DSS: Na delu pokušaj razbijanja DSS

Demokratska stranka Srbije saopštila je danas da je na delu pokušaj razbijanja te stranke jer, kako navode, Zapadu, podaničkim i nedemokratskim vlastima smeta čvrstina DSS u odbrani nacionalnih interesa i zalaganje za uspostavljanje demokratije i vladavine prava.

„Nastojanja grupe članova da od DSS načini satelita Srpske napredne stranke unapred su bila osuđena na propast, pa je tako i najnoviji pokušaj destabilizacije stranke doživeo potpuni krah“, navodi se u saopštenju DSS povodom današnjeg skupa u Sava centru koji su pored ostalih inicirali bivši članovi Izvršnog odbora, a na kom je odlučeno da se formira frakcija unutar stranke.

„Nikakve odluke ovog skupa ni na koji način neće uticati na politiku i rad DSS, a ponajmanje tragikomična ideja o nestatutarnom formiranju frakcije u okviru stranke, koja bi se mogla nazvati jedino DSS – pokret  za SNS“, ističe se u saopštenju.

DSS ističe i da su organizatori tog skupa nedavno smenjeni predsednik i članovi Izvršnog odbora DSS, nezadovoljni oštrim i beskompromisnim opozicionim delovanjem stranke u odnosu na aktuelnu vlast i rukovođeni ličnim interesima.

„Neki od njih, kao doskorašnji član Izvršnog odbora  Damjan Miljanić, požurili su i već prešli u Srpsku naprednu stranku, što o svemu dovoljno govori“, piše u saopštenju.

Kako je navedeno, nadležni organi Stranke, Izvršni odbor i Predsedništvo,  razmotriće posledice delovanja članova stranke koji ne poštuju odluke stranačkih organa, krše Statut i lažno se predstavljaju i prema organizatorima skupa će da preduzmu mere predviđene Statutom DSS.

Na legalnoj sednici Glavnog odbora zakazanoj pre dve nedelje za 12. septembar, raspravljaće se o svim političkim i organizacionim pitanjima i posle otvorene demokratske rasprave, kako je to uobičajeno za DSS, doneće se odgovarajuće odluke, ističe se u saopštenju.

Smenjeni predsednik Izvršng odbora DSS Andreja Mladenović najavio je danas da će unutar DSS-a biti osnovana frakcija koja će, kako je rekao, nastaviti da zastupa ideje i i program stranke u izvornom smislu. On je naveo i da je danas trebala da se održi sednica GO stranke na zahtev jedne trećine članova GO, ali da to nije bilo moguće zbog bojkota predsednice, predsedništva i pojedinih članova tog tela, te da je samo održan skup.

DSS je u Beogradu na vlasti sa Srpskom napednom strankom, a Andreja Mladenović je zamenik gradonačelnika. On je u sukob sa predsednicom stranke Sandom Rašković Ivić ušao zbog projekta „Beograd na vodi“ koji je ona kritikovala, zatraživši da stranka na čijem je čelu istupi iz vlasti u prestonici.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.