U trendu

DSS ne učestvuje u igrokazu oko vlade

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da ta stranka neće učestvovati u igrokazu kojim mandatar sastavlja novu vladu, iako je dobila poziv za razgovore.

„Već mesec dana gledamo igrokaz u kojem Vučić (mandatar Aleksandar) navodno bira svoje najposlušnije i najsličnije kopije da popuni fotelje u ministarstvima i javnim preduzećima“, rekla je Rašković Ivić na sednici Glavnog odbora DSS.

Ona je rekla i da je DSS juče od mandatara za sastav nove vlade dobila zvaničan poziv za razgovore.

„Naša nacionalna i ekonomska politika je suviše udaljena od Vučičeve da bi sa njim uopšte razgovarali o vladi“, rekla je Rašković Ivić najavivši da će ta stranka biti oštra opozicija vladi, „ali nikada državi i narodu“.

Ona je oštro kritikovala Vučića zbog dešavanja u Savamali, na izborima, stanja u medijima, urušavanja prosvete i zdravstva, blaćenja političkih neistomišljenika kao i stanje u ekonomiji i sudstvu.

„Posle izborne kradje, njegovo gospodarenje medijima je pravo srednjovekovno mučenje Srbije. Prosveta i zdravstvo, ta dva društvena stuba su potpuno urušena“, rekla je predsednica DSS dodavši i da je „industrija zadavljena a poljoprivreda umorena“.

Osvrnuvši se na nedavna dešavanja u Savamali, kada su maskirane osobe bagerima rušili objekte, ona je rekla da su tada „pod maskama, u gluvo doba noći, neki razbojnici, za koje se navodno ne zna ni ko su ni odakle su, okupirali Savamalu da silom ubrzaju ostvarivanje interesa ove vlasti“.

„Reč je o najboljoj praksi premijerovih bliskih prijatelja koji su to baštinili, ali (takve stvari su se dešavale) pre najmanje sto godina na Divljem zapadu“, rekla je ona dodavši da je toga u Srbiji bilo „ali ne od strane države, nego samo od okupacione vlasti“.

Rašković Ivić je zapitala i kako to da policija i tužilaštvo nisu utvrdili o kome se radi, a koliko sutra se navršava šest sedmica od tih dešavanja, u noći izmedju 24 i 25. aprila.

Ona je navela i da će DSS i u narednom periodu biti izložena raznim napadima Vučićevog režima i Srpske napredne stranke dodavši da se to moglo videti i prilikom jušerašnje konstitutivne sednice parlamenta.

„Mogli smo da vidmo svu mržnju, laž i primitivizam kojim se SNS obrušava na opoziciju i naročito na DSS i mene lično“, rekla je ona ocenivši da se tu radi i o pokušaju urušavanja i diskreditacije parlamenta što je odlika „svakog autoritarnog režima“.

Predsednica DSS očekuje u budućnosti i nastavak blaćenja opozicije od strane vlasti kao i plasiranja raznih laži od strane „Vučićevih servilnih novinara, urednika i analitičara“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.