U trendu

Džonson Vučiću: Posvećen sam daljem jačanju odnosa dve zemlje

Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pismo ministra spoljnih poslova Velike Britanije Borisa Džonsona u kome je ministar naveo da je posvećen daljem jačanju odnosa dve zemlje.

Kako je saopšteno, Vučiću je pismo uručio ambasador Velike Britanije u Beogradu Denis Kif.

U pismu je navedeno da Džonson pozdravlja posvećenost Vlade Srbije nastavku reformi, kako ekonomskih, tako i reformi vladavine prava i borbi protiv korupcije.

„Veoma sam zainteresovan da blisko saradjujemo po pitanju globalnih izazova, kao što su borba protiv terorizma, organizovanog kriminala i ekstremizma. Kao što znate, sredstvima Fonda za dobro upravljanje, Ujedinjeno Kraljevstvo pruža značajnu tehničku pomoć za podršku Vašim reformama. Izuzetno cenim posvećenost Srbije da promoviše stabilnost na Zapadnom Balkanu, izmedju ostalog i kroz normalizaciju odnosa sa Kosovom“, naveo je Džonson u pismu.

On je dodao i da mu je bilo zadovoljstvo što je Vučić govorio na njegovoj promociji srpskog prevoda knjige „Faktor Čerčil“.

„Posvećen sam daljem jačanju odnosa Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije i nadam se da ću biti u mogućnosti da Vas posetim u narednom periodu,“, napisao je Džonson.

Na današnjem sastanku sa ambasadorom, Vučić i Kif su razgovarali i o unapredjenju srpsko-britanskih odnosa i potrebi za češćim susretima i kontaktima zvaničnika dveju zemalja.

U razgovoru je posvećena posebna pažnja odnosima u regionu Zapadnog Balkana. U tom smislu, ambsasador Kif ocenio je da su ohrabrujući napori koje premijer Vučić i Vlada Srbije ulažu u očuvanje regionalne stabilnosti i mira.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar