U trendu

EU nastavlja da drži glavu u pesku

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker nije odgovorio ni na jedno konkretno pitanje koje je povodom antisrpske politike u regionu evropskim zvaničnicima uputio premijer Srbije Aleksandar Vučić.

„Junker nije komentarisao rehabilitaciju fašističkog ustaškog režima NDH, ni oslobadjanje ratnih zločinaca iz poslednjeg rata, ni podizanje spomenika ustaškom teroristi Barešiću, ni vredjanje srpske države“, ocenio je Dačić u saopštenju.

Dačić je rekao da Evropska unija nastavlja da „drži glavu u pesku“ i dodao da „se EU pravi gluvonemom kad je antisrpska politika u pitanju, ali da je zato uvek spremna za pridike Srbiji kad joj se nešto u Srbiji ne svidi“.

„To više neće moći tako. Nismo vas pitali za mir u svetu nego za antisrpsku politiku jedne vaše članice, koja ugrožava mir i stabilnost u regionu. Iskreno, nisam ništa ni očekivao, pa onda nisam ni razočaran. Danas čak ni deca više bajkama ne veruju. Kao što sam juče najavio, kao da su lame sa Tibeta, tako se i EU filozofski izjašnjava o ‘šaka jada’ problemu  –  antisrpskoj politici“, rekao je Dačić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar