U trendu

EU sufinasira projekte u pograničnom regionu Srbije i Madjarske

Evropska unija će sa 24.800.000 eura sufinansirati projekte od strateške vrednosti za pogranični region Mađarske i Srbije, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za evropske integracije.

U saopštenju je navedeno i da će poziv za podnošenje predloga projekata koji su u skladu sa relevantnim nacionalnim i regionalnim strategijama i imaju mogućnost da unaprede kvalitet života biti otvoren do 26. avgusta 2016.

Dodaje se i da EU sufinansira projekte putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) a u okviru programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

Pravo učešća imaju projekti koji su u skladu sa jednim od prioriteta Strateškog poziva – „Unapređenjem prekograničnog upravljanja vodama i sistema upravljanja rizikom“, „Smanjivanjem uskih grla u prekograničnom saobraćaju“ i „Stimulisanjem saradnje u oblasti turizma i kulturne baštine“.

Projekti odabrani za finansiranje mogu da traju najmanje 12 meseci a najviše 36 meseci.

Odabrani projekti moraju da budu sprovedeni u okviru Programske oblasti, u koju spadaju: okruzi Čongrad (Csongrád) i Bač-Kiškun (Bács-Kiskun) u Mađarskoj i okruzi Zapadna Bačka, Severna Bačka, Južna Bačka, Severni Banat, Srednji Banat, Južni Banat i Srem u Srbiji.

Predloge projekata mogu da podnose neprofitne organizacije koje posluju u skladu sa zakonima o privatnim kompanijama,  državne institucije i tela koja posluju u skladu sa zakonima o javnim institucijama.

Preliminarni datum za objavljivanje rezultata Strateškog poziva za podnošenje predloga projekata je januar 2017. godine, dodaje se u saopštenju.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar