U trendu

Euleks nudi 82.000 evra za informaciju o ubistvu carinika

Euleks je danas ponudio nagradu od 82.000 evra za informaciju koja bi dovela do ubice njihovog carinika Audriusa Šenevičiusa, ubijenog iz zasede na današnji dan pre tri godine.

To je Tanjugu potvrdila portparol Euleksksa Dragana Nikolić Solomon.

Predstavnici Euleksa, naime, zatražili su danas pomoć lokalne zajednice u rasvetljavanju ubistva Šenevičiusa na severu Kosova.

Zamenik šefa Euleksa Bernd Thran izjavio je da u Euleksu nastavljaju da traže informacije koje bi mogle da im pomognu da saznaju ko je ubio Šenevičiusa i da međunarodni tim istražitelja neumoljivo radi već tri godine pokušavajući da otkrije identitet ubice.

“Međutim ovo ne možemo sami da rešimo, potrebna nam je saradnja javnosti i to je razlog zbog kojeg smo danas ovde. Potrebna nam je posebna saradnja ljudi koji žive u ovoj zajednici,”- rekao je Thran na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici.

On je apelovao na građane da kontaktiraju Euleks ukoliko se sete bilo čega što je vezano za taj dan a što je u vezi incidentom u kojem je stradao njihov kolega.

Zajednica koja je ovde ima presudnu ulogu u rasvetljavanju slučaja, kazao je zamenik šefa Euleksa.

Euleksov tužilac Damare Theriot izjavila je da uprkos njihovim naporima da pronađu izvršioca to još uvek nisu uspeli.

“Apelujem na sve koji imaju informacije u vezi sa tim da nam se jave i takav istup bio bi u potpunosti poverljiv, u to vas uveravam. Apelujemo na vas članove zajednice da istupite da nam pomognete da pronađemo ubice Šenevičiusa. Svaki delić informacije je jako važan i može da nam pomogne u rešavanju ovog slučaja”, rekla je ona.

Šenavicius je ubijen 19. septembra 2013. godine, nakon oružanog napada na dva vozila Euleksa koja su se kretala prema prelazu Jarinje na severu Kosova.

Misija Euleksa je ponudila tada nagradu od 30.000 eura za informacije koje mogu dovesti do otkrivanja počinilaca tog ubistva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar