U trendu

Figura Putina od 23. marta u Muzeju voštanih figura

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma, izjavio je da će skulptura predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina u Muzeju voštanih figura u tom gradu biti postavljena 23. marta.

„Figura predsednika Putina u Muzej će svečano biti uneta u 13 sati“, rekao je Marković.

Figuru predsednika Ruske Federacij izradili su vajari Zoran Ivanović i Branislav Crvenoković iz Beograd, a njenim kvalitetom, kako je rekao Markvoić, bio je oduševljen i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin prilikom nedavne posete Jagodini.

Za voštanu figuru Putina, kako je objasnio, u Jagodini su se odlučili u znak zahvalnosti Rusiji i njenom predsedniku, pre svega zbog njihove diplomatije koja je, kako je naveo, bila od pomoći Srbiji posebno u Ujedinjenim nacijama.

Srbija ime veoma dobru saradnju sa Rusijom u političkom a još više u ekonomskom smislu, ocenio je Marković.

Inače, vajarima Ivanoviću i Crvenkoviću ovaj je posao poveren nakon što su izuzetno kvalitetno i verno uradili voštanu figuru bivšeg direktora ZOO vrta u Beogradu i počasnog građanina Jagodine Vuka Bojovića, a koja je u Muzeju od decembra 2014. godine.

Muzej voštanih figura u Jagodini, otvoren je 2006. godine i jedni je takav u Srbiji. U njemu je za sada 30 figura istaknutih istorijskih, kulturnih, verskih, političkih i sportskih ličnosti iz Srbije i SFRJ, među kojima su i car Lazar, kralj Petar, Vuk Karadžić, Njegoš, Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Karađorđe, Josip Broz Tito, Slobodan Milošević, Zoran Đinđić, patrijarh Pavle, Nikola Tesla, Pavle Vujisić, Novak Đoković…

Muzej se nalazi u Turističkom kompleksu grada u čijem sastavu su i Akva park, ZOO vrt, veštački vodopad, „Vivo“ šoping park, a koje je prošle godine posetilo 400.000 turista, najviše školskih ekskurzija iz gotovo svih krajeva Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.