U trendu

Fondacija Nikolić: List Alo obmanjuje građane Srbije

Fondacija „Dragica Nikolić“ negirala je danas navode lista „Alo“, ističući da taj dnevnik brutalno vređa porodicu Nikolić, prijatelje i donatore Fondacije, kao i da obmanjuje građane Srbije, uskraćujući im pravu istinu o radu Fondacije.

„Istina je da je Fondacija “Dragica Nikolić“ u 2014. i 2015. godini obezbedila, isključivo u inostranstvu, od humanitarnih organizacija, više od 4.000.000 evra, tačno 518.371.000 dinara, i u skladu sa zakonom i odlukama Upravnog odbora utrošila ih u zdravstvo i školstvo Srbije“, navodi se u saopštenju Fondacije.

Kako se dodaje, ovde treba dodati i materijalna sredstva, aparate za zdravstvo, lekove, opremu, nameštaj, odeću, hranu, koje je Fondacija sakupila za vreme katastrofalnih poplava i preko lokalnih samouprava podeljenu građanima.

„Za vreme poplava, u rekordnom roku, obnovili smo 200 i izgradili 21 novu kuću za građane kojima je poplava uništila krov nad glavom. Sve sabrano, naše samostalne donacije i donacije koje su obezbeđene u saradnji sa drugim fondacijama, udruženjima i kompanijama, dostižu cifru od više od 7.500.000 evra“, napominje se u saopštenju.

„Podsećamo vas, s obzirom da dovodite u pitanje transparentnost rada Fondacije, da su pored svakog renoviranog ili uređenog objekta postavljene donatorske table na kojima su jasno istaknuti svi donatori“, ističu iz Fondacije.

Prihod Fondacije se, kako se precizira, menja iz godine u godinu i ne zavisi od njene volje, već od odziva donatora.

„Troškovi Fondacije ostaju uglavnom isti. Razlika između troškova u 2014. i 2015. godini, njihovo zanemarljivo povećanje, je jednokratna, pošto smo 2015. godine iznajmili prostor, opremili ga osnovnim sredstvima i inventarom i kupili automobil za obilazak gradilišta širom Srbije“, dodaje se u saopštenju.

„Osnivač i predsednik Upravnog odbora Fondacije “Dragica Nikolić“, gospođa Dragica Nikolić, nikada nije primila bilo kakav novac od Fondacije. Dragica Nikolić nije zaposlena u Fondaciji, nema nikakve ugovore o obavljanju poslova i ne naplaćuje putne troškove. Iz takve neistine, koju je mogao da smisli samo neko ko patološki mrzi porodicu Nikolić, izrodile su se najprizemnijim rečnikom ispisane optužbe, a potom i “analize“ dežurnih i stalnih ocenjivača rada predsednika Srbije i njegove supruge“, dodaje se u saopštenju.

Činjenica da su u Fondaciji zaposlena samo dva lica i da troškovi rada Fondacije ne prelaze jedan odsto uloženih sredstava za list „Alo“, kako napominju iz Fondacije, nije bila bitna, zato što ona govori da sav novac Fondacija troši legalno, ne izmišljajući troškove koji bi omogućili zloupotrebu sredstava.

„Fondaciju je osnovala porodica Nikolić, porodica predsednika Srbije izabranog na demokratskim izborima, a ne neka ulična banda, kakvim vi želite da ih predstavite“, ističu iz Fondacije.

„Nije nam žao što ste neke nazovi analitičare obmanuli naslovima i nepotpunim podacima, žao nam je što su ozbiljni ljudi, poput gospode Goati, Bušatlija ili Kovačević nasamareni da se izjašnjavaju na zadatu temu koja je apsolutna laž“, naglašava se dalje u saopštenju.

Fondacija će, kako se dodaje, i dalje prikupljati donacije i renoviraće porodilišta i škole, opremaće bolnice, uređivaće gradske parkove širom Srbije.

„Nastavićemo da pomažemo deci sa posebnim potrebama, da nagrađujemo najbolju decu Srbije. Pomagaćemo socijalno ugroženim licima, izdvajaćemo za kulturu. Za porodicu Nikolić pomaganje drugima je smisao života, a mislimo da je to i dužnost predsednika Srbije. Sve koji porodicu Nikolić kritikuju da preko Fondacije stiče slavu pozivamo da i oni postanu slavni zato što su nešto uradili za dobro našeg naroda i države“, poručili su u saopštenju iz Fondacije.

List „Alo“ je pre dva dana objavio da Fondacija “Dragica Nikolić”, čiji je osnivač i predsednik Upravnog odbora Dragica, supruga predsednika Srbije Tomislava Nikolića, u 2015. godini ostvarila znatno manji prihod nego prethodne godine, ali je zato povećala zarade i stalnu imovinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.