U trendu

Fondacija Sergeja Trifunovića zloupotrebljena na društvenim mrežama

Humanitarna fondacija „Podrži život“, čiji je osnivač glumac Sergej Trifunović, saopštila je danas da su sve češće zloupotrebe njenog naziva i imena njenog osnivača na društvenim mrežama radi sticanja finansijske koristi i apelovala na javnost i donatore da komuniciraju isključivo preko zvaničnih prezentacija te fondacije.

U saopštenju dostavljenom agenciji Beta, fondacija je podsetila da je njen zvaničan internet sajt na adresi www.podrzizivot.com, fejsbuk stranica pod imenom „Fondacija Podrži Život“, tviter profil „Podrži život“ i Jutjub kanal takodje pod nazivom „Podrži život“.

„Zvanične internet prezentacije fondacije Podrži život služe isključivo za informisanje javnosti o pokrenutim i uspešno završenim humanitarnim akcijama, a ne za prikupljanje novčane pomoći. Donacije se prikupljaju sms porukama, kao i direktnim uplatama na tekući račun fondacije Podrži život“, navodi se u saopštenju.

Takodje se navodi da se osnivač fondacije Sergej Trifunović obraća javnosti isključivo putem svog ličnog profila na mreži Instagram i da ni na jednoj drugoj društvenoj mreži nema profil.

„Sa žaljenjem konstatujemo da u našoj zemlji postoje ljudi koji su spremni na ovakav vid zloupotrebe, te vas molimo da nam pomognete, u cilju sprečavanja svih mogućih malverzacija na račun bolesne dece i naše zajedničke pomoći najmladjima“, saopštila je fondacija.

Upućen je i apel svima da obaveste fondaciju ukoliko im se neko obrati sa zahtevom za pomoć putem društvenih mreža, a tiče se fondacije i rada Sergeja Trifunovića, pa će takvi slučajevi biti prijavljeni policiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.