U trendu

Gašić sa ministarkom odbrane Italije o bilateralnoj vojnoj saradnji

Ministar odbrane Bratislav Gasić razgovarao je danas u Beogradu sa ministarkom odbrane Italije Robertom Pinoti o bilateralnoj vojnoj saradnji i zajedničkom učešću pripadnika oružanih snaga dve zemlje u multinacionalnim mirovnim operacijama i najavio unapređenje saradnje u oblasti namenske industrije i zajedničke obuke vojnika.

„Razgovarali smo o intenziviranju saradnje sa Italijom u oblasti vojnog obrazovanja i o izvođenju zajedničke obuke i zajedničkih vežbi pripadnika Vojne policije Vojske Srbije i italijanskih karabinjera. Tema razgovora je bilo i zajedničko učešće u miovnim operacijama obziorm da smo sa italijanskim kontigentom imali jako dobru saradnju u misiji UN u Libanu“, kazao je Gašić novinarima nakon susreta sa Pinoti.

Komentarišući saradnju dve države u oblasti namenske industrije, Gašić je ocenio da bi usvajanje novog zakona o naoružanju i vojnoj opremi, koje se prema njegovim rečima, može očekivati do septembra, omogućilo lakše privlačenje stranih investitora, uključujući i italijanske kompanije, u preduzeća namenske industrije Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.