U trendu

Gašić: U ponedeljak nastavak pregovora za dva ruska helikoptera

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da su predugovori za kupovinu dva vojna helikoptera od Rusije urađeni prošle sedmice i da će se u ponedeljak nastaviti pregovori.

„Nije primereno da pričam o ceni. To je ono što je nama potrebno, to je jedna od najbitnijih stvari za misiju traganja i spasavanja jedna od najbitnijih stvari“, rekao je Gašić i dodao da na cenu utiče i dodatna oprema.

Ministar odbrane je istakao da su u toku pregovori i sa „Erbasom“ o kupovini još dva helikoptera za potrebe Vojske Srbije i bi u okviru tog sveobuhvatnog ugovora bila i modernizacija aviona „Galeb 4“.

Govoreći o učešću gardista Vojske Srbije na Vojnoj paradi u Pekingu iduće sedmice, Gašić je naveo da je to parada povodom obeležavanja 70 godina od pobede nad fašizmom i da nema razloga da bude kritika sa bilo koje strane.

„Srpska vojska ima potpisano preko 60 bilateralnih i vojnih sporazuma sa preko 60 zemalja“, rekao je Gašić i dodao da je 2015. godina jubileja pobede nad fašizmom.

„Ove godine smo učestvovali na više takvih vojnih parada“, rekao je Gašić i dodao „dobili smo preko 25 vozila za potrebe hitne pomoći“.

Prema njegovim rečima, time se pokazuje i poverenje koje se ima u srpsku vojsku, a Vojska Srbije je jedan od značajnih nosilaca diplomatskih aktivnosti Srbije, dok je Kina jedan od strateška četiri stuba spoljne politike Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.