U trendu

Gašićeve uvredljive reči novinarki

Ministar odbrane Bratislav Gašić uvredio je danas novinarku B92, upućujući joj neprimerene reči na zvaničnom dogadjaju u Trsteniku, što je naišlo na brojne osude medija, novinara, kao i Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića. 

Reči „Volim novinarke koje lako kleknu“, Gašić je izgovorio dok se grupa novinara pripremala da od ministra uzme izjavu nakon njegovog obilaska fabrike Prva petoletka, a neki od njih, medju kojima i novinarka B92 Zlatija Labović, čučnuli su kako ne bi ometali snimatelje. 

Gašić je kasno večeras objavio izvinjenje novinarki Zlatiji Labović i srpskoj javnosti zbog svog, kako je naveo, „sramnog i skandaloznog ponašanja“. „Opravdanja za moju izjavu, šta god u ovom trenutku izgovorio, jednostavno nemam“, naveo je Gašić, koji je zamolio novinarku B92 i sve gradjane Srbije da mu „veruju da se zbog izjave iskreno kaje“, preneo je B92.

Izvinjenje ministra je usledilo pošto je više onlajn medija večeras objavilo snimak dogadjaja i kritikovalo postupak Gašića, a isto su učinili i brojni korisnici društvenih mreža. 

Jedan od njih, Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić na Tviteru je napisao – „Zaista, čak i za naše prilike, neverovatna izjava“. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar