U trendu

Giros i sirtaki na Trgu republike

Ljubitelji grčkog girosa, fete, sirtakija i drugih helenskih proizvoda i običaja moći će da uživaju u mirisima, ukusima i zvucima ove mediteranske države 14. i 15. maja na Trgu republike gde će biti priređen „Grčki vikend”.

– Grčko-srpski odnosi zasnovani su na čvrstim temeljima utvrđenim istorijskim vezama dva naroda koja su vodila zajedničke bitke i koja su prošla kroz slična iskustva tokom vekova. Odnosi dve zemlje razvijaju se na osnovu naše bliske političke, kulturne i privredne saradnje. Predstojeća manifestacija koja se prvi put održava u Beogradu oslikava snažne veze između dva prijateljska naroda – rekao je Haralambos Kunalakis, direktor ekonomsko-trgovinskog odeljenja grčke ambasade.

Brojni izlagači predstaviće i prodavaće grčke proizvode na štandovima na Trgu republike. Beograđani i turisti u našem gradu imaće priliku da vide folklorni ansambl „Likio Elinidon” iz Larise koji će nastupiti uz pratnju benda „Model vej”, zatim buzuki bend „Pinios orkestra”, di-džejeve Kizamija i Marčeza, a biće održan i javni čas sirtakija.

– Nadamo se da će domaće kompanije prepoznati ovu manifestaciju kao sjajnu mogućnost da među njima pronađu svoje buduće partnere i da na taj način obezbede svoje prisustvo na grčkom tržištu – naglasila je Tijana Maljković, sekretar za privredu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.