U trendu

Gojković: Ne može ovako!

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković prekinula je danas popodne sednicu parlamenta, nakon polusatne žučne rasprave i svađe poslanika, od kojih su neki glasno negodovali, fotografisali telefonom atmosferu, aplaudirali i šetali po sali tokom zasedanja, uz poruku da parlament ne može tako da radi.

„Moraću da uzmem par dana, da razmislim o ovom sazivu parlamenta i šta nam je činiti, jer postoji duboko nerazumevanje“, rekla je Gojković.

Mora, dodala je, razmisliti o razumevanju parlamentarizma i „da li je neko došao sa namerom da obesmisli parlament“.

Ona je zakazala nastavak za utorak, uz poruku da svi treba dobro da razmsle o parlamentarizmu.

Situacija u parlamentu uzavrela je već nekoliko dana, a ovog popodneva je kulminirala, pljuštale su uvrede, psovke, a predsednica parlamenta je određivanjem kraćih pauza bezuspešno pokušavala da smiri situaciju.

Za vreme izlaganja Aleksandra Martinovića, koji je pozvao predsedavajućeg da zaustavi hajku protiv Marjana Rističevića, poslanici ĐB i DS su ustali sa svojih mesta, glasno negodovali i držali transparente „Isključi nasilje, isključi Rističevića“.

Poslanik Dosta je bilo Branislav Mihajlović, kome je Gojkovićeva izrekla opomenu i udaljila sa sednice, je u jednom trenutku ustao i glasno vikao, posle čega je predsednica rekla da ne želi da određuje pauzu i da građani treba da vide kako se ko obraća.

Udaljenje sa sednice je dobio i poslanik DS Balša Božović.

Posle rasprave sa Gojkovićevom poslanik DS Goran Ješić je glasno opsovao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.