U trendu

Gojković: Nije postojala bezbednosna pretnja po učesnike Odbora

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da prošle sedmice na Odboru za evropske integracije na kome je trebao da bude predstavljen izveštaj o napretku Srbije nije bilo bezbednosnih pretnji za učesnike sastanka.

Gojković je novinarima u Skupštini rekla da je predsednica Odbora Marinika Tepić nije obavestila o tome da će biti zatražena bezbednosna procena kako bi se izbegli prošlonedeljni incidenti, i dodala da je atmosfera na sednici bila loša.

„Sam sastanak nije bio dobro pripremljen. Sada imamo prevod na srpski… Ubedjena sam da je bila namera da se napravi medijski dogadjaj šetan po ugled ovog zdanja“, kazala je Gojković.

Sednica Odbora za evropske integracije, kojoj je prisustvovao i šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport prošle nedelje je prekinuta zbog incidenta koji su izazvali poslanici Srpske radikalne stranke.

Predsednica Odbora Marinika Tepić izjavila je ranije da će biti zatražena bezbednosna procena kako bi se izbegli prošlonedeljni incidenti koji su obilovali i pretnjama pre početka sednice Odbora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.