U trendu

Građani s Vučićem o legalizaciji i zaposlenju

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u prvih par sati sa 35 građana, koji su susret sa njim iskoristili da izlože svoje probleme i zatraže pomoć od premijera za njihovo rešavanje.

Kako je rečeno u Vladi Srbije, za svakog građanina je odvojeno po 10-tak minuta, što znači da je premijer od jutros od 05.30 sati, kada je počeo da prima građane, pa do 08.30 sati razgovarao sa njih 35.

Za razgovor sa premijerom prijavilo se, kako je saopšteno, oko 5. 000 građana, prvobitno je bilo planirano da premijer sa njima razgovara tri sata, ali će ih zbog velike zainteresovanosti primati do 18 sati.

Građani su se već pre 05.00 sati okupili ispred Vlade Srbije, kako bi došli na red, a pošto se mnogi od njih do sada nisu prijavili to su učinili na licu mesta, popunjavajući pismeni zahtev. Među njima je dosta građana koji su došli iz unutrašnjosti.

Oni koji su među prvima bili primljeni poručili su da su zadovoljni što su imali priliku da svoje probleme iznesu premijeru, za koga veruju da će im pomoći da se izbore sa njima.

Građani su se premijeru obraćali zbog raznih problema u vezi legalizacije, bespravne gradnje, sudskih sporova, nemogućnosti za zapošljavanje, zdravstvenih problema.

U razgovoru sa predstavnikom pčelarskih udruženja iz Aleksinca premijer je obećao operativnu grupu koja će proveravati ispravnost meda na srpskom tržištu.

Premijer Vučić građane prima sa svojim saradnicima, među kojima je vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić.

Građani: Premijer obećao pomoć u rešavanju problema 

Građani koji su danas razgovarali sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem zadovoljni su što su imali priliku da svoje probleme iznesu premijeru, za koga veruju da će im pomoći da se izbore sa njima.

Medicinska sestra u penziji Slavica Stanković bila je među prvima koje je Vučić primio, a novinarima je rekla da se premijeru obratila zbog problema u Domu zdravlja Voždovac, gde je, tvrdi, bilo malverzacija oko dodele stanova solidarnosti.

„Iznenađena sam premijerovim prijemom i dobrom organizacijom. Prijavila sam se i nisam očekivala ni do jeseni da ću biti pozvana, ali me je premijer već prvog dana primio. Kada sam dolazila klecala su mi kolena, ali ljubaznost ljudi koji su me primili je dovela do toga da se opustim i iznesem svoj problem“, rekla je Stanković.

Kaže da je sa premijerom vodila normalan razgovor i da je obećao da će uraditi sve što može već tokom dana.

„Premijeru svaka čast za sve što radi za svoj narod i zemlju“, istakla je Stanković.

Radica iz Beograda je, takođe, bila među prvima sa kojima je Vučić od jutros razgovarao, a novinarima je rekla da ju je premijer saslušao, da je ona iznela svoje probleme oko legalizacije objekta, a da joj je on obećao da će do oktobra to biti rešeno.

Ona je uverena da će premijer to i ispoštovati i da će njen problem biti rešen.

Zorana Mišović, stanarka jednog objekta u Južnom bulevaru, premijeru se obratila zbog problema sa investitorom, koji, kaže, traju već 16 godina. Vučiću je, kako je rekla novinarima, prenela probleme stanara te zgrade, od kojih su poslednji bespravna nadogradnja.

„Došla sam kod premijera i mislim da sam uradila pravu stvar i mislim da ćemo uspeti da ovog puta inspekciju osvestimo da poruši, jer ima sva pravosnažna rešenja“, rekla je Mišović i navela da je kod premijera naišla na veliko razumevanje.

Kaže i da je Vučić za stanare te zgrade poslednja mogućnost za rešavanje njihovih problema.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.