U trendu

GSP vozi besplatno sa Beer festa

Posetioci festivala Beer fest imaće na četiri linije besplatnu vožnju gradskim prevozom tokom svih pet dana festivala, saopštili su danas organizatori.

Akciju pod nazivom „Društvo, ko vozi kući“ organizuju kompanija Hajneken Srbija u saradnji sa Gradskim saobraćajnim preduzećem (GSP).

Svih pet dana trajanja festivala na četiri linije, koje su produžene u odnosu na prethodne godine, sa polascima na svakih pola sata, autobusi će besplatno prevoziti posetioce Beer festa u periodu od 19.30 do 2.30 sati.

Posetioci će imati besplatan prevoz u oba smera, a stajališta će biti na ključnim tačkama:

Linija 1 – Ušće do Trga Republike

Linija 2 – Ušće preko Glavne železničke stanice i Sajma do Bioskopa Šumadija

Linija 3 – Ušće preko GO Novi Beograd do TC Piramida

Linija 4 – Ušće preko Studentskog grada i Zemunske bolnice do Keja oslobođenja.

Detaljne informacije o redu vožnje vidljive su na polaznim autobuskim stanicama kod Beer festa, web sajtu GSP-a, u sredstvima javnog informisanja, a od ove godine i u okviru aplikacije za pametne telefone pod nazivom „Heineken Srb“.

Pored reda vožnje, aplikacija sadrži i ostale važne informacije, kao što su muzički program Beer festa i telefoni za hitne slučajeve.

Belgrejd Beer fest je festival koji, od svog osnivanja, organizuje i sprovodi društveno odgovorne akcije koje promovišu odgovornu konzumaciju alkoholnih pića i podizanje nivoa bezbednosti posetilaca festivala, ističe se u saopštenju.

Društveno-odgovorne pivske kompanije, takođe ulažu značajna sredstva u sprovođenje akcija kroz koje posetiocima Beer festa omogućavaju bezbedan i besplatan dolazak i povratak sa festivala, kao i podizanje svesti o opasnosti vožnje automobila pod dejstvom alkohola.

Takođe, u okviru akcije „Kad pijem, ne vozim“, koju na festivalu sprovodi Apatinska pivara, svi posetioci će moći da učestvuju u edukativnoj igri koja ukazuje na opasnosti i posledice vožnje automobila pod dejstvom alkohola.

Uz pomoć „pijanih naočara“, koje simuliraju vid pod dejstvom alkohola, posetioci će pokušati da uz pomoć daljinskog upravljača provozaju mali auto određenom stazom i ako uspeju da stignu do cilja dobijaju zanimljive poklone.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.