U trendu

Hotel Grand u Nišu postaje Novi gradski hotel

Vlasnik hotela „Grand“ u centru Niša Novica Tončev najavio je danas da će taj hotel biti ponovo otvoren 3. avgusta, i da će se najverovatnije zvati „Novi gradski hotel“.

Tončev, koji je i funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS), rekao je za agenciju Beta da je u toku ponovno opremanje „Granda“ pošto je njegova firma dobila objekat bez nameštaja i drugih pokretnih stvari.

„Planiramo da hotel ima 100 soba u funkciji što je za 40 više nego ranije. U toku su pripreme za izgradnju spa centra, ali nismo sigurni da ćemo to završiti do otvaranja. U hotelu će biti zaposleno 40 do 50 radnika“, rekao je Tončev.

Hotel „Grand“ je ranije bio u vlasništva „Srbijaturista“ i nosio je naziv hotel „Niš“, ali je godinama bio zatvoren, najpre zbog finansijskih pošteškoća u kojima se nalazio „Srbijaturist“, a potom zbog dugog sudskog spora.

U martu ove godine sud je, na osnovu duga za renoviranje hotela, oduzeo hotel kompaniji Srbe Ilića „Junivorld“ (Uniworld) i dodelio ga Tončevoj „Tončev gradnji“.

„Junivorld“ je dugovao za renoviranje „Granda“ 180 miliona dinara i 520.000 evra, a presuda o dodeli hotela Tončevoj firmi usledila je posle dva neuspela pokušaja prodaje na licitaciji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.