U trendu

Hrvatskoj upućena protestna nota

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je danas protestnu notu ambasadoru Hrvatske u Beogradu Gordanu Markotiću zbog jučeranjeg incidenta u zoni graničnog prelaza Berkasovo-Bapska.

„Tom je prilikom više policijskih službenika Hrvatske prešlo na teritoriju Srbije i upotrebilo fizičku silu prema novinarima koji su izveštavali o dešavanjima na pomenutom graničnom prelazu, čime je povređen teritorijalni integritet Srbije“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

U saopštenju se dodaje da su „nadležni organi Srbije spremni da sa hrvatskom stranom razmene sve relevantne informacije o pomenutom događaju, s uverenjem da se slično u budućnosti neće ponoviti“.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je više od 4.000 izbeglica sa Bliskog istoka danas probilo kordon policije i ušlo u Hrvatsku.

„Pre pet minuta je između 4.000 i 5.000 izbeglica ušlo u Hrvatsku tako što su probili kordon policije, polomili žice i ograde, ali ovaj problem se ne rešava žicama i ogradama“, rekao je Stefanović u Mitrovom polju, na planini Goč.

On je kazao i da država očekuje „možda već ove nedelje“ neku reakciju iz Evropske unije (EU) povodom izbegličke krize.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.