U trendu

Identifikovani napadači na srpsku decu u selu Donje Kusce

Policija Kosova je potvrdila da su identifikovane i ispitane dve maloletne osobe zbog napada na srpsku decu u selu Gornje Kusce, u opštini Novo Brdo.

„Došlo je do svađe između dve grupe mladića, a najmanje je jedno lice povređeno i prebačeno u bolnicu u Gračanici. On je prema izveštaju lekara van životne opasnosti“, rekao je za agenciju Beta portparol regionalne Policije u Gnjilanu Ismet Hašani.

On je dodao da je kosovska policija pokrenula postupak i da je, pored jednog 17-godišnjeg mladića koji je juče priveden, danas priveden još jedan mladić star 16 godina, albanske nacionalnosti za koga se veruje da je glavni osumnjičeni.

Hašani kaže kako je tužilac ispitao osumnjičenog u prisustvu roditelja i socijalnog radnika i da je odlučeno da se brani sa slobode.

Prema njegovim rečima, do incidenta je došlo posle žestoke svađe dve grupe mladića koja je izbila dok su posmatrali fudbalsku utakmicu.

Prema dosadašnjim informacijama ne može biti reči o etničkom sukobu, kazao je Hašani.

Zamenik premijera Kosova iz Srpske liste, Branimir Stojanović najoštrije je osudio incident u Gornjem Kuscu i zatražio od nadležnih institucija da se utvrdi odgovornost za napad na nedužnu decu i počinioci privedu pravdi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.