U trendu

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd dobila dozvolu za održavanje koncerta

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ dobila je danas dozvolu za održavanje protestnog koncerta na Trgu Republike u Beogradu, koji organizuju povodom Dana oslobodjenja Beograda u Drugom svetskom ratu, 20. oktobra.

Radomir Lazović iz inicijative rekao je agenciji Beta da su uredno i na vreme nadležnima podneli zahtev za održavanje koncerta, ali da se još nije dešavalo da je za proceduru dobijanja dozvole bilo potrebno više od dve nedelje.

Kako je najavljeno, na protestnom koncertu koji je zakazan za sutra od 18 do 23 sata, trebalo bi da nastupe grupe i muzičari Jarboli, Prti Bee Gee, Lira Vega, Smoke Mardeljana, Kazna za uši, Fish in oil i DJ Flip. Program će voditi pisac Marko Vidojković.

Na Trgu Republike istog dana kada je najavljen koncert trebala je da bude i izložba u organizaciji grada povodom 20. oktobra, Dana oslobodjenja Beograda u Drugom svetskom ratu, medjutim ona je izmeštena na plato ispred Skupštine grada.

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da će time biti omogućeno organizatorima koncerta iz Inicijative Ne da(vi)mo Beograd da pokažu „da li zaista žele da obeleže oslobodjenje Beograda ili da ovaj dogadjaj koriste za svoje političke ciljeve“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.