U trendu

Institut: Mrlja na račun službi BiH

Današnji incident u Potočarima u kojem je na komemorativnom skupu napadnut i povredjen premijer Srbije Aleksandar Vučić nedopustiv je akt za najoštriju osudu i velika mrlja na račun službi BiH koje je trebalo da se staraju o bezbednosti prisutnih, ocenio je danas Medjunarodni institut za bezbednost iz Beograda.

„Premijer Srbije otišao je na komemoraciju u Srebrenici uprkos upozorenjima o bezbednosnim pretnjama, ali to nije bilo dovoljno da čitav dogadjaj protekne u miru, kako dolikuje. Gadjanje kamenjem, povici „Alahu akbar“ i „Ubij Vučića“, zvižduci, ne predstavlja ponašanje civilizovanih ljudi na groblju“, navodi se u izjavi direktora Medjunarodnog instituta za bezbednost Orhana Dragaša.

On je dodao da je „momentalno otkrivanje počinilaca i njihovo oštro kažnjavanje, najmanje što vlasti BiH u ovom trenutku mogu da urade kako bi koliko-toliko odgovorile na gest premijera Srbije da dodje u Srebrenicu i pokloni se žrtvama“.

Premijer Srbije Vučić pogodjen je danas kamenom u glavu dok je prolazio grobljem u Potočarima. On je prethodno prisustvovao komemoraciji povodom 20 godina od zločina nad muslimanima u Srebrenici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar