U trendu

Ivanić: Sarajevo treba da napravi iskorak ka Beogradu

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da bošnjački političari u Sarajevu treba da naprave iskorak ka Beogradu za unapredjenje odnosa dve zemlje.

Ivanić je u intervjuu agenciji Beta rekao da situacija na Balkanu „dominantno zavisi od odnosa u trouglu Zagreb-Sarajevo-Beograd“ i da bi smirivanje napetosti u tim odnosima imalo vrlo pozitivne implikacije po ceo region.

On je rekao da su otkazivanje posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića Sarajevu i napadi na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici najvidljiviji problemi koji u poslednje vreme otežavaju odnose dve zemlje.

„Zaista smatram da ključni iskorak u tome, jer su problemi nastali zbog reakcije posebno bošnjačke strane, treba da dodje od bošnjačkog rukovodstva u Sarajevu. Stičem utisak da su oni shvatili, stičem utisak da bi to želeli, ali još to nismo javno čuli. Onog trenutka kada se to javno iskaže, mislim da će se stvoriti pretpostavke da se stvari malo ipak uvedu u neke normalnije tokove“, rekao je Ivanić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.