U trendu

Ivanović prebačen u bolnicu zbog pogoršanog zdravstvenog stanja

Lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović prebačen je danas u zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici, rekla je agenciji Beta zamenica predsednika GI SDP Ksenija Božović.

„Ivanović je pre 20 minuta hitno prebačen u zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici zbog pogoršanog zdravstvenog stanja. Ja se nadam da će konzilijum da izvrši pregled i da izađe u javnost s podacima koji su najmerodavniji“, kazala je Božovićeva.

Ivanović od prošlog petka, 7. avgusta, štrajkuje glađu u pritvorskoj jedinici u Kosovskoj Mitrovici, jer mu je Euleksov sud produžio pritvor do 6. oktobra.

Oliver Ivanović je u pritvoru od januara 2014. godine i tereti se za ratne zločine nad albanskim civilima u oružanim sukobima na Kosovu od 1998. do 2000. godine. Do sada nijedan svedok nije potvrdio njegovo učešće u delima koja mu se stavljaju na teret.

U protekle dve nedelje organizovana su tri protesta podrške Ivanoviću, dva u Kosovskoj Mitrovici i jedan u Prištini, na kojima je od Euleksa zatraženo da Ivanovića puste da se brani sa slobode i da poštuje vladavinu prava.

Međunarodno veće sudija nije pustilo Ivanovića da se brani sa slobode zbog mogućnosti bekstva i uticanja na svedoke.

Portparolka Euleksa Dragana Nikolić-Solarno kazala je ranije danas da Apelacioni sud Kosova trenutno razmatra žalbu na odluku o produženju pritvora, koju je uložio Ivanovićev branilac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.