U trendu

Izvor: Nije bilo razgovora o izborima za ZSO i o imovini Kosova

U razgovorima delegacija Beograda i Prištine u ponedeljak u Briselu nije bilo reči o izboru članova Zajednice srpskih opština niti o imovini na Kosovu, što je javila prištinska TV Klan, ističući da navodni zahtevi srpske strane po tim pitanjima nisu usvojeni, rekli su danas agenciji Beta izvori iz srpske delegacije.
 
„To liči na već viđene spinove kosovskih vlasti namenjene lokalnoj javnosti i pripremu za današnje najavljeno parafiranje dogovora o formiranju Zajednice srpskih opština, koje se bez opravdanog razloga ne očekuje sa dobrodošlicom na Kosovu“, rekao je Betin izvor povodom informacije TV Klan da nije prihvaćen zahtev srpske strane da se za izbor članova Zajednice održe posebni izbori.

Prema rečima sagovornika Bete, nije retka situacija da u Prištini izmišljaju stvari o kojima se nije razgovaralo da bi u očima domaće javnosti ispalo da su dobili nešto više od onog što je dogovoreno.

Prištinska TV je sinoć takodje objavila da je, navodno, srpska strana zatražila da se imovina Kosova tretira kao „imovina pod jurisdikcijom Kosova“, a ne imovina Kosova. Međutim, prema ovoj televiziji, obe strane su se dogovorile da se imovina ipak prizna i tretira kao imovina Kosova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.