U trendu

Jadranka Joksimović: Aktivna razvojna podrška UN Srbiji

Ministarka Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i stalna koordinatorka UN tima u Srbiji Irena Vojačkova-Solorano ukazale su danas na važnost nastavljanja strukturnih reformi, kao preduslova za napredak društva i prevazilaženje strukturnih problema koji godinama otežavaju razvoj.

U saopštenju Vlade Srbije navodi se da je Jadranka Joksimović ocenila da je saradnja sa agencijama UN intezivna, efikasna i od velikog značaja za Srbiju.

Razgovarale su o oblicima tehničke pomoći UN u oblastima značajnim za ostvarivanje dugoročnih ciljeva koji se prvenstveno odnose na proces pristupanja i sprovodjenja reformi.

Naglašen je značaj okvirnog razvojnog partnerstva Vlade Srbije i tima UN. To partnerstvo je definisano strateškim dokumentom kojim se odredjuju osnove pomoći i podrške sistema UN i agencija UN ekonomskom i socijalnom razvoju Srbije u narednih pet godina.

Joksimović i stalna koordinatorka UN tima u Srbiji Irena Vojačkova-Solorano posebno su istakle važnost pomoći društvenom razvoju i razvoju ljudskih resursa, kao i zaštiti životne sredine, posebno na lokalnom nivou.

Irena Vojačkova-Solorano je naglasila da sistem agencija UN stoji na raspolaganju za pružanje podrške sprovodjenju nacionalnih strategija, a posebno postizanju održivih ciljeva razvoja UN do 2030. godine i procesu evrointegracije Srbije, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.