U trendu

Jagodina: Završena voštana figura Vladimira Putina

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković izjavio je danas da je završena izrada voštane figure predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina za Muzej voštanih figura u Jagodini.

„Figura predsednika Ruske Federacije Putina je završena, čeka u skladištu za isporuku, a mi čekamo odgovor Amabasade Rusije u Beogradu o njenom postavljanju u Muzej, nadam se da će unošenje figure u muzej biti krajem februara“, rekao je Marković.

Figuru su izradili vajari Zoran Ivanović i Branislav Crvenoković iz Beograd, a prema rečima Markovića, „urađena je veoma kvalitetnuo i Putin samo što ne progovori“.

„Odlučili smo se da uradimo voštanu figuru Putina zahvalni Rusiji i Putinu, imajući u vidu zasluge Rusije, Putina i ruske diplomatije za Srbiju u Ujedinjenim nacijama i kada je bila u pitanju Rezolucija o Srebrenici i primanje Kosova u Unesko, ali i za zalaganje za doslednu primenu Rezolucije 1244 o Kosovu“, rekao je Marković.

Marković je dodao da se Srbija nada još većoj ekonomskoj saradnji sa Rusijom, istakavši da treba iskoristiti vakuum koji je nastao jer Rusija ekonomski više ne sarađuje sa Turskom i EU.

Vajari Ivanović i Crvenković su takođe uradili i voštanu figuru bivšeg direktora ZOO vrta u Beogradu i počasnog građanina Jagodine Vuka Bojovića, koja je u Muzej postavljena u decembru 2014. godine, pa im je zbog toga poveren i taj drugi, odgovoran posao, dodao je Marković.

Muzej voštanih figura u Jagodini otvoren je 2006. godine i jedni je u Srbiji.

U njemu je smešteno 30 figura istaknutih istorijskih, kulturnih, verskih, političkih i sportskih ličnosti iz Srbije i SFRJ, među kojima su i car Lazar, kralj Petar, Vuk Karadžić, P.P. Njegoš, Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Karađorđe, Josip Broz Tito, Slobodan Milošević, Zoran Đinđić, patrijarh Pavle, Nikola Tesla, Pavle Vujisić, Novak Đoković…

Muzej se nalazi u Turističkom kompleksu grada u čijem je sastavu Akva park, ZOO vrt, veštački vodopad, „Vivo“ šoping park…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar