U trendu

Javnost bi trebalo da zna šta se dešava sa Tanjugom

Članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović ocenila je danas da javnost treba da zna šta se dešava sa Novinskom agencijom Tanjug, koja i dalje radi iako je ukinuta odlukom Vlade Srbije, od 3. novembra prošle godine.

„Država mora da uvede red i moramo svi da znamo šta se dešava sa Tanjugom“, izjavila je ona agenciji Beta.

Milenović je naglasila da ima puno pitanja o načinu rada te agencije, na koje nema odgovor, ali da sigurno zna da nije videla novu odluku Vlade, kojom bi se oživelo preduzeće Tanjug.

„Što se tiče Tanjuga, to je virtuelna stvarnost Srbije u kojoj živimo. To je medij koji je ugašen, kome su opredeljana sredstva, a koji i sada radi. Postavlja se pitanje ko je izvršio selekciju radnika koji ostaju da rade, odakle im novac i na koji način se troši. Ima puno pitanja, na koje nemam odgovor. Ali zasigurno znam da nisam videla novu odluku Vlade, kojom bi se oživelo preduzeće Tanjug“, naglasila je Milenović.

Ona je ocenila i da je pitanje o kojoj firmi se sada govori, odnosno da li je to privatna firma, koja se nalazi u njihovim prostorijama ili neka virtuelna firma.

„Malo znamo, a mnogo pretpostavljamo da bi mogli da izvedemo bilo koji zaključak“, rekla je Milenović.

Vlada Srbije je 3. novembra prošle godine, na osnovu Zakona o javnom informisanju, donela Odluku o prestanku Tanjuga, s obzirom na to da novinska agencija nije privatizovana u dva navrata. Zaposlenima su isplaćene otpremnine, ali je agencija nastavila da emituje vesti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar