U trendu

Jedinstvena Rusija se nada pobedi DSS na narednim izborima

Vladajuća Jedinstvena Rusija (JR) uverena je da će na narednim izborima u Srbiji pobediti one snage „koje se nisu uplašile sankcija i koje su danas posetile Krim“, odnosno Demokratska stranka Srbije (DSS).

Na sajtu Jedinstvene Rusije, čiji je lider premijer Dmitrij Medvedev, navodi se da se danas u Sevastopolju regionalno rukovodstvo JR sastalo sa delegacijom DSS u zgradi regionalne Vlade Sevastopolja.

„Rusija i Srbija treba da budu jedinstvene, da brane svoje geopolitičke interese, jer smo bratski narodi i moramo da se grupišemo protiv pokušaja zapadnih zemalja da koriguju istoriju i da promene Evropu kako im odgovara“, izjavio da zamenik šefa Sevastopoljskog regionalnog odeljenja JR Dmitrij Balik u susretu, navodi se na sajtu JR.

Kako prenosi sajt JR, Balik je „izrazio uverenje da će na sledećim izborima u Srbiji pobediti baš te političke snage koje koje se danas nisu uplašile sankcija i posetile Krim“.

Navodi se da su „srpski političari“ saopštli da žele da održe referendum o ulasku Srbije u EU, i da su predsednica DSS Sanda Rašković-Ivić i predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović objasnili da te dve političke snage predstavljaju jezgro patriotskog bloka u Srbiji.

U saopštenju JR se navodi da je predsednica DSS izjavila da ta partija „predstavlja taj pravac Srbije koji teži jačanju i produbljavanju odnosa sa Rusijom“.

RIA Novosti je juče prenela da je delegacija DSS tokom posete parlamentu Krima, izjavila je da će zatražiti od Rusije da podrži održavanje referenduma o odbijanju ulaska Srbije u Evropsku Uniju i povratka Kosova.

„Mi želimo da dobijemo podršku Rusije, kako bi u Srbiji bio održan referendum povodom odbijanja ulaska u EU i povratka Kosova“, kazala je Rašković-Ivić novinarima, prenela je RIA u vesti pod naslovom „Političari Srbije mole Rusiju da podrži referendum o neulasku u EU“.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u poseti Moskvi na poziv premijera Dmitrija Medvedeva, na pitanje novinara kako komentariše izjave čelnika DSS tokom istovremene posete Krimu da će od Rusije tražiti da podrži referendum o neulasku Srbije u EU, kazao da o tome odlučuju samo Srbija i srpske vlasti, a ne Rusija ili EU.

„Referenduma neće biti zato što to želi DSS, Dveri ili neko drugi, već zato što je to inače bežanje od odgovornosti. A o referendumu se nikada neće odlučivati u drugom gradu, ma koliko mi voleli Brisel, Moskvu ili Vašington“, dodao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar