U trendu

Jeremić: Ne plašim se, ali nisam siguran za druge

Bivši šef diplomatije Vuk Jeremić izjavio je danas da je u SBPOK-u dao izjavu u vezi istrage o ubistvu gardista na Topčideru i da smatra da je po sredi pokušaj pritiska na njega u trenutku kada razmišlja o svojim budućim koracima u poloitici.

„Ja sasvim sigurno neću odustati od svojih planova. Nema čega da se plašim, ali nisam siguran da svi mogu da isto to kažu za sebe kada je reč o mom budućem angažovanju u politici“ rekao je Jeremić novinarima nakon izlaska iz prostorija SBPOK-a.

Kako je rekao juče nije bio i stanu kada je dolazila policija, da su neki mediji bili o tome obavešteni u relanom vremenu, te da je došao danas organima rekao sve što zna o tom tragičnom slučaju.

„To nije bilo mnogo, razgovor je efektivno trajao svega 15 minuta…a ostatak vremena smo proveli tehnički radeći na izjavu i sređivanju onoga što će ići kasnije svima onima kojima će ići“ dodao je.

On smatra da je od ogromnog značaja pre svega zbog porodica, da se tragedija do kraja rasvetli „ali isto tako i zbog ugleda Vojske Srbije kao i zbog celokupnog našeg društva“.

Kako je dodao nije bio u prilici da značajno doprinese istrazi ali se nada da će drugi to biti u stanju i da se slučaj raszreši.

„Bio sam ovde svih ovih godina – danas sam saznao da je tužilac zatražio moju izjavu kao građanina pre šest mesdeci. Zašto se to događa baš danas, zašto se to događa na ovakav način“ upitao je Jeremić i dodao:

„Mislim da je po sredi pokušaj pritiska i zastrašivanja u trenurku kada nije tajna da razmišljam o svojim budućim koracima u angažovanju u domaćoj politici. Ja sasvim sigurno neću odustati od svojih planova. Nema čega da se plašim, ali nisam siguran da svi mogu da isto to kažu za sebe kada je reč o mom budućem angažovanju u politici“ rekao je Jeremić.

Nakon davanja izjave novinarima Jeremić nije odgovarao na pitanja.

Jeremić je tužilaštvo na zahtev porodica ubijenog gardista u uputilo poziv da da uzjavu u svojstvu građana o slučaju Topčider.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar